lauantai 20. heinäkuuta 2013

Perus kouluvääntöö

Eilen Anniina tuli taaskin mun mukaan tallille ja ei se muo oikeestaan haittaa, että Ande tulee aina mukaan. On ihan kiva ku on juttuseuraa ja sitäpaitsi Anniina osaa jo kuvaa ihan kohtuullisen hyvin, plus että se vielä auttaa hoitamaan Susua ja siivoo (;

rakkaus :*


Tällänen olo on kärpäsellä, ku se tsillailee hepan pyllyn päällä C:

 Kerkesin just kävellä alkukäynnit ja sitte tuli kauhee sadekuuro. Kävelin siinä sitte vähän pidempään ja oottelin et pahin kaatosade menee ohi. Oltiin Susun kanssa ihan märkiä ja oli just sellanen fiilis, että en varmasti nosta persusta satulasta ettei ainoo kuiva kohta housuista kastu sekin :D

Tässä oltiin vielä ihanan kuivia molemmat...

...ja tässä jo kuin uitetut koirat :P
 Alotin verkkaamisen isolla keskiympyrällä, sillä kenttä oli sateesta aika pehmeenä. Susu tuntu jotenki ihan tosi hyvältä ja anto ratsastaa kunnolla jalalla jännittymättä. Taivuttelin Susua kahdeksikolla ja aina välillä asettelin ulos ja sitten taas " yli taivutin" sisään päin. Sain näin Susun tosi pehmeäksi ja se kulki pyydettäessä ihan "banaanina" jopa oikeelle, mitä se ei yleensä täysin rehellisesti tee.

Kulkeehan tuo vielä tosi pitkänä, mut tällä hetkellä on tavotteena saada poni kulkemaan tasasesti alhaalla, ja sitten vasta alottelen ratsastamaan sitä lyhyemmälle kaulalle.


Pyörittelin kahdeksikolla vielä vähän aikaa harjoituravissa, mutta en tehnyt kunnon suoristuksia, vaan tein aina vähän niinkuin kokorataleikkaan pohkeenväistöllä, aluksi käynnissä ja sitten ravissa.
Ravasin molempiin suuntiin vielä vähän aikaa uraa pitkin ja tein jokaiseen kulmaan voltin.


Susu kulki hyviä pätkiä nätisti niska alhaalla :) Vielä kun saisi omat jalat hevoseen kiinni...
Sen jälkeen oli tarkoituksena jatkaa saman tyylistä laukkatehtävää, mutta kun nostin ensimmäisen laukan vasemmalle, Susu aristi jotenkin jännästi vasenta etusta. Ei ollut kyse kuitenkaan mistään ontumisesta tai vakavasta, sillä tämä ei edes näkynyt videolla, mutta laukka vaan tuntui väärän laiselta ja huomasin heti kahden vuoden kokemuksella, että Susu ei laukkaa näin. Se ei ikäänkuin polkenut yhtä hyvin etusellaan kuin yleensä. Ajattelin heti, että syy oli varmaankin jo tosi kuluneissa ja hitusen löysissä kengissä. Onneksi kengittäjä onkin tulossa jo ensi viikolla (y) Otin vielä pari nostoa oikealle ihan vaan kokeiluna, että "vika" oli vaan vasemmassa etusessa, ja niinhän se menikin. Oikea laukka oli nimittäin ihan puhdasta ja tahdikasta.


En viitsinyt tehdäkkään suunnittelemaani laukkaharjoitusta kun kerran kengät oli huonot laukata. Tyydyin loppuverkkaamaan Susun eteen alas ja sitten Anniina käveli loppukäynnit. Vähän kyllä harmitti, etten voinut tehdä suunnittelemaani laukkaharjoitusta kun Susu oli tuntunut niin hyvältä ravissa :P Eipä voi mitään, hevosen ehdoilla tässä mennään !





Bongasin siinä kentän keskellä seisoskellessani Alman nukkumassa Armaksen pyllyn päällä :D

Susu päätti aina joka väissä, että se on kävellyt nyt tarpeeksi ja tuli kentän keskelle mun luokse.

Alkeisponiksi alistunut :D
 Sain vihdoinki kotona pienennettyä Susun viimekesäsen kärpäshupun ja ei vitsi, että se näytti veikeeltä :D Oikeen räpsyripsi neitonen. Susu ite viihtyy hupussaan, kun ei kärpäset pääse silmiin ollenkaan ja mä tykkään kans, koska huppu ei hierrä karvoja pois korvien takaa samalla tavalla kuin riimu.

tyylilyyli C:
Se muuten vielä, että Jenni teki mulle uuden bannerin ja muutin ulkoasua muutenkin niin mitäs tykkäätte ? Etenkin vanha tausta oli ihan kamala ja siksi se oli mulla pitkään kun bloggeri ei suostunu vaihtamaan sitä, mutta onneks sain apua ongelmaan :D  Suunnitelmissa olis kans vähä uudistaa noita mun ja Susun esittely-sivuja kuhan vaan joku päivä jaksais (;

4 kommenttia:

  1. Joo tää uudistus ja banneri on tosi kivat ;)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva ja kiitos ! (: Olisinki ihan pulassa ilman taitavia bannerintekijöitä (;

      Poista
  2. Banneri on kiva,mutta tausta voisi olla enemmän omalaatuinen.
    Minuu häirihtee tuo huppu :DDDDD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haluisin itsekkin taustaan jonkun oman kuvan, täytyy pyytää jos joku osais auttaa sen kanssa.
      Ton huppukuvan halusin piristykseks, Susua tosin varmaan nolottaa tollaset räpsysilmät :D

      Poista