lauantai 20. heinäkuuta 2013

Vaikka ja mitä

Tähän postaukseen tulee siis vaikka mitä kuvia, ainakin kahen viikon ajalta kun en oo vähään aikaan kirjotellu. Alottelen vaikka nyt sitten 6.7 lauantain ratsastuskuvilla, jotka viimeinki sain.

Sillon liikutin Susun juoksuttamalla sitä ensin molempiin suuntiin kymmenisen minuuttia. Sen jälkeen ratsastin sillä hetken sivuohjilla ja lopuksi vielä hetken ilman sivuohjia niin, että Susu sai venyttää kaulaansa ja selkäänsä kunnolla. 
Nyt kun näin miten Susu osaa liikkua sivuohjien kanssa, sain toivoa siihen että se vielä jonain päivänä liikkuu samalla tavalla ilman. Ehkä. Toivottavasti.









ilman sivuohjia




Viime viikolla meillä oli kylässä serkku keskiviikkoon asti. Noora-serkku on ratsastanut vuoden ja siksipä pikkutytöt tulivat innolla tiistaina mukaan tallille (:
Tein Suskulla paljon töitä keski-ympyrällä, sekä pysähdyksiä ja peruutuksia. Sitten vaihdoin kokorataleikkaa linjalla olevaan puomitehtävään ja laukkatehtävän tein pienellä kavaletilla. Tavoitehan oli saada rauhallista laukkaa ja vähän isompi laukka-askel kavaletin yli. Tokihan olisi ollut ihan kohtuutonta, että kuvittelisi hyppäämiseen addiktoituneen hevosen hyppäävän 15 cm korkeaa kavalettia rauhassa. Susu päätti, että mennään vauhdilla ja korkealta niin ei ainakaan tiputeta... Noh, pääasia että Susulla oli hauskaa ja tuli jotain vaihtelua normaaliin treeniin.
Lopuksi Susu teki vielä vähän talutushepan keikkaa ja käyttäytyi oikeen hienosti ja pikkutytötkin ratsasti hienosti (:


niskatuijotus...

Alkuun peruutukset oli melko vastaahakoisia ^^, mutta paranivat hurjasti loppua kohden.







Keskiviikkona irtojuoksutin Susun jo yhdeksän jälkeen, koska olin jäänyt tallille yöksi ja kotiin piti keretä jo ennen kahtatoista. Lähdettiin viemään serkkua kotiin Hartolaan ja pysähdyttiin matkalla Horzessa ja Wahlsténilla. Ostin itselleni Horzesta Roeckelin hanskat ja Wahlsténista tallikamu-Jennille synttärilahjan. Vielä kun löytäs jostain uudet kivat ratsastushousut niin kiintiö olis hetkeks aikaa täys (;

Viimeinki Roeckl Air Flowt (:


Jonkun kerran heppailut kun ei ollut ketään kuvaamassa. 

Shoppaamassa Orimattila cityssä :D
Just grilling ;)
Viime lauantaina lähin jo aikasin ajelemaan porukoitten kans Raisioon serkuille ja matkalla käytiin Kärkkäisellä ja Raisiossa kauppakeskus Myllyssä.

1. Automatkan luettavaa
2. Mun addiktio : uudet vaatteet !
3. Hienoin puhelin ikinä :D
4. Isukki osti mulle pidemmän putken kameraan
5. Tossa toi mitä mulla jäi syömättä ku oltiin kiinalaisessa...

Puhelimen sisäkameran ihanaakin ihanampi laatu :P


Serkuilla on aika tosi ihana uima-allas takapihalla.

Tässä havaittavissa tyylikäs mahaplätsi
 Tossa yhtenä päivänä Anniina oli mun kans tallilla ratsastamassa Suskulla. Mä tein sillä kertaa paljon suoria uria ja keskihalkasijaa. Laukkatehtävänä tein aina laukassa keskihalkaisijalta voltin ulospäin vuorotellen eri suuntaan, muuten harjoitusravissa ja pitkälle sivulle pätkä käyntipohkeenväistöä.
Susu kulki kivasti vaikka olikin laukoissa tosi kuumana ja välillä vaikea pitää ravissa. En kuitenkaan ollut lähelläkään hermostua sille ja niimpä sainkin sen loppujen lopuksi rauhoittumaan kohtuullisesti.








Anniina ravasi lopuksi Susulla vähän aikaa liinassa ja sitten loppuravit. Andella ja Susulla sujui hienosti vaikka Susu olikin tosi ihmeissään kun ohjastuntuma puuttui kokonaan ja se joutui menemään ihan "yksin".
 Ilman yllätyksiä ei kuitenkaan selvitty kun Anniina ravasi uralla ja Susu kääntyi uralta keskemmälle kenttää. Anden on tosi hidasta ohjata kun pitää satulasta kiinni ja siksipä Susu jatkoi siinä uran sisäpuolella. Sattui kuitenkin niin, että just siinä oli yks 70-75cm pysty ja Anniina huristeli sitä päin ohjat kaulalla. Sanoin sille, että käännä sivulle ettet mee päin tota ja Susukin jo hidasti ravia. Ajattelin ihan, että Susu menee siitä vierestä. Anniinalla kuitenkin kesti kaivaa ohjat ja Susupa päättikin hypätä kun oli kerran siihen "ohajattu". Anniina onneks pysy hienosti kyydissä, roikku suussa tosin... Susu pomppi esteen jälkeen kummissaan ja innostuneena, ja Anniina melko paniikissa. Anniina ei sen jälkeen enää uskaltanut ravata ja ratsastin siis itse verkan loppuun, ennenkui mentiin talliin ja hoidettiin Susu pois. Onneksi tallissa pikkupilottia jo nauratti toi vahinko eikä jäänyt jännittämään (:
Tässä yhteistyö vielä pelas näillä kahella
Jälkeenpäin mietin, että kyllä mulla on rehti hevonen ! Joku pikkunen tiipero ohjaa sitä vahingossa päin estettä ilman mitään tuntumaa niin se hyppää ku on pyydetty :O Ainoostaan inhotti se Anniinan suussa roikkuminen, mutta mitäpä muuta niin vähän ratsastanu tossa tilanteessa olis voinu tehdä :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti