sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Kuraa, kuraa ja vielä kerran kuraa

Eilen sain huokuteltua pikkusiskon tallille mukaan vaikka sää olikin aika kurja ja sain pitkästä aikaa kuvia heppailuista. 
Kotona talleilun jälkeen kuitenkin huomasin, että istuin melkein joka kuvassa enemmän tai vähemmän ihan liian takana satulassa, melkein takakaarella. Olen ennenkin epäillyt, että satula pitäisi toppauttaa, mutta selkeä toppaustarve erottui paremmin ratsastaja selässä. Niimpä poistin melkein kaikki kuvat kamalan istunnan takia ja jätin vain siedettävimmät. Tänään keskustelinkin asiasta heti Suskun omistajan kanssa, nimittäin satulan huonot toppaukset ovat voineet olla syynä selkäkipuihini, jotka ovat alkaneet nyt yllättäen.



Ajattelin vaihteeksi mennä oikeen kunnolla ja yrittää taivutella Susua vähän tehokkaammin. Kentän pettävä ja litimärkä pohja olivat kuitenkin osittain rajoittamassa treenin laatua. Se on nyt vaan kestettävä ja varusteita kuurattava.

Aloitin verryttelemään Suskua kevyessä ravissa isolla ympyrällä ja hain rentoa ja tasaista tahtia raviin. Susku olikin yllättävän rauhallinen ja antoi ratsastaa jalallakin kunnolla. Meno oli kuitenkin tuollaista niska pystyssä menoa, en oikein saanut pohkeita ratsastettua läpi enkä sisäohjaa irti. Huomasin heti verkatessani, että tänään ei ole niitä meidän huippu päiviä, vaikka Susku meni suunnilleen niinkuin  halusin, niin siltä puuttui oma mielenkiinto asiaan täysin.
Jatkoin pääty-ympyrällä harjoitusravissa ilman jalustimia ja yritin saada jalkoja ratsastettua läpi. Tein paljon ravi-käynti-ravi siirtymisiä ja vaihdoin hetken päästä käynti siirtymiset pysähdyksiin ja peruutuksiin. Sain Suskua kyllä terävöitettyä niinkuin halusinkin, mutta vieläkään se ei antanut milliäkään niskasta periksi. Etenkin oikealta Susu oli yllättävän kuuro pohkeelle ja se näkyikin oikeassa kierroksessa punkemisessa sisälle ja vasemmassa valuen ulospäin kokoajan. Jälkeenpäin tajusin oikean puolen kuurouden, ja yleensäkin pohkeiden huonon vaikutuksen johtuneen juurikin siitä, että istuin satulan takia koko ajan liian takana ja näimpä myös jalkani olivat tosi takana.




Etenkin tässä kuvassa näkyy kuinka tosi takana istun ja satula on ihan liian matala takaa...

Suskua ei tuo työnteko oikeen kiinnostanut ajoittain.



 Kävelin välikäynnit ja jatkoin sen jälkeen ympyrällä laukatyöskentelyllä. Tavoitteena oli pohjan takia vain saada ravista kivoja nostoja ja pyörivää laukkaa. Nostot olivat hyviä, mutta laukan laatu oli kyllä kamalaa soheltamista. Susku ei jaksanut keskittyä ollenkaan vaan kipitti menemään niska ylhäällä. Kerran se sai jopa yllätettyä lähtemällä nostosta vain täyttä rallitusta eteenpäin, hyvä kun kiinni sai...:D Käynnistä nostot olivat kuitenkin ihan tosi hyviä ja laukan tahtikin säilyi yllättävän hyvin. Lopettelin kivoihin nostoihin ja ravailin Susun eteenalas. Anniina sai jäähdytellä Suskun ja vauhtihirmu tajusi onneksi lopettaa kiitämisen kun oli pikkunen kyydissä.

Harmaan päivän laatuja.
Tänään lähdettiin maastoilemaan Jennin ja Allma-russin kanssa ja neitokaiset olivatkin ihan innoissaan menossa. Maastosta jäi hyvä fiilis ja ehkäpä karvaformula jaksaa huomenna taas keskittyä vähän paremmin nyt kun ollaan käyty vähän päästämässä paineita metsätiellä (;


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti