torstai 10. heinäkuuta 2014

Paarmojen kiusaama pullukka



Maanantaina menin tosiaan pitkästä aikaa tallille ja siellähän se mun aasinkorvainen karvakamuni ootteli, suorastaan roikku aidalla ja tuijotti. Ekana -toki kun olin roikkunu tarpeeks kauan Suskun kaulassa lässyttäen- huomasin kaverilla mahanympäryksen levinneen mukavasti, näköjään Suskukin oli lomaillu ihan sydämensä kyllyydestä. Onneks Susku ei oo sellasta lopullisesti läskiks jäävää sorttia, vaan masu palautuu takas treenikuntoon parissa päivässä. Tosta yllä olevasta kuvasta kuitenki ymmärrätte mikä tankkeri muo oli vastassa maanantaina (; 

Susku nautiskeli antaumuksella kun raaputtelin sitä kumisualla ja huuli roikku melkeen lattiassa asti.
 Tallinomistaja ilmotti siinä samassa mulle, että Susku oli tiputtanu viikolla kengät kahesta jalasta ja jo tarhasta hakiessa huomasin sen vähän arkovan jalkoja kovalla pihalla. Siskpä tyydyin vaan harjaamaan Susun huolella ja taluttelemaan pehmosella nurtsilla. Meitä tosin kiusas sata kärpästä ja tuplamäärä paarmoja, joten kauaa ei nurtsilla viihdytty.


Tiistaina tilanne oli vielä sama ja vaan harjailin Suskun, mutta onneks eilen oli sitte saatu jo puuttuvat tossut takasin ja lähdettiin kävelemään maastoon. Huomas heti, että Susku oli ollu lomalla koska se yritti kenkkuilla jokasessa käänteessä ja sen 'huumori' oli astetta ärsyttävämpää. Tietystikkin heti kun käännyttiin kotiin päin niin energiaa olis ollu vaikka pienelle kylälle jakaa, eikä mopo meinannut pysyä käsissä ollenkaan. 

"Jospa mami ottais sieltä satulahuoneesta pari heppanamiakin purkista matkaan?"
"Ymmärshän se sentään mitä mä yritin korvilla viittoo."

 Tänään ohjelmassa oli kentällä taivuttelua käynnissä ja ravissa, sekä eteen alas ratsastusta. Alkuun Susku reagoi aika hitaasti pohkeeseen ja melkeen vähän punki sisälle, unohtamatta kaikkia kauheita mörköjä kentän reunoilla. Pikkuhiljaa aloin saada pikkuneidin keskittymään oikeisiin asioihin, niskaa vähän alemmas ja kropan taipumaan. Lopetin hyvään pätkään kevennellen eteen alas ja kävelyttäen loppuverkan. Tallissa vielä kylmäilin jalat ja sudittiin vähän kaviorasvaakin -Susku olis tosin syönyt sen mieluummin..


Huomenna menen tallille illasta, jos vaan suinkin kauppareissulta kerkeän ja suunnitelmissa olis tehdä astetta rankempi treeni kuin tänään, ehkä vähän laukkaakin mukaan. Pikkuhiljaa palautellaan lomakuntoa (;

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti