tiistai 22. heinäkuuta 2014

Villihepalla ilman varusteita



Susku oli kulkenut sileällä kaksi päivää putkeen niin kivasti, että päätin eilen pitää rentoilupäivän. Pitkästä aikaa ajattelin taas ratsastella pelkällä riimulla ja muistutella hepalle taas mieleen painolla ohjaamista yms. Alkuun tein käynnistä pysähdyksiä pyrkimällä saamaan pysähdyksen mahdollisimman pienellä paineella turvalle ja enemmänkin äänen ja istunnan avulla. Suskullehan on kaikki alaspäin siirtymiset paljon haastavampia ihan vaan sen uskomattoman eteenpäinpyrkimyksen vuoksi, mutta pikkuhiljaa se alkoi keskittyä paremmin ja aina en tarvinut kättä pysähdyksiin ollenkaan. Painolla ohjaillen tein paljon voltteja ja erilaisia kiemuroita suuntaa vaihdellen ja se sujui yhtä hyvin kuin viime kerrallakin. Kokeilin myös pieniä väistön pätkiä ja Susku teki nättejä pohkeenväistöjä ilman pienintäkään painetta turvalle, täysin kiirehtimättä.


Jatkoin ravissa, aloitellen taas käyntisiirtymisillä, jotka sujuivat alusta alkaen huomattavasti paremmin kuin pysähdykset. Painolla ohjaillen tein erikokoisia ympyröitä ja kahdeksikkokin sujui hienosti. Siinä välissä annoin Susun pääkopan vähän pitää taukoa, fyysisestihän harjoitukset eivät olleet raskaita ollenkaan.


Seuraavaksi testailin vähän laukkaa pienissä pätkissä ja alkuun Susu pysyi tosi rauhallisena ja siirtyi heti pienestä äänimerkistä raviin. Pikkuhiljaa se alkoi kuitenkin vähän innostua liikaa ja 'luuli' jokaisen painonavun ja pohjeavun tarkoittavan laukkaa. Neiti siirtyi jokatapauksessa aina takaisin raviin laukasta helposti, mutta pisti menemään melkoisen reipasta ravia. Onneksi reippaus oli tällä kertaa kuitenkin vain harmitonta innostusta, eikä hermostusta.



Oli pakko leikkiä lentskaria vähän aikaa, selässä tuli niin vapaa fiilis.

Suskun rauhoittumiseen meni useampi hetki ja vielä useampi puolipidäte ja siirtyminen, kun paino- ja ääniavut alkoivat mennä kuuroille korville. Hetken päästä oltiin kuitenkin jo suunnilleen yhtä mieltä vauhdista ja lopettelin hyvään fiilikseen. Hetken mielijohteesta päätin testata omaa tasapainoani ninjaillen Suskun selässä, ennen kuin maltoin tulla alas ja päästää Anniinan kävelyttämään Susulle loppukäynnit.





1. "Yäh! Älä oikeesti laita sitä mun korvaan!"
2. "Tossa se vaan komentelee tollain, että seiso paikallas nyt."
3. "Pitää vissiin alistua kurjaan kohtaloon.."
4. "Oli tästä jotain hyötyäkin!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti