sunnuntai 4. elokuuta 2013

Pompompompottelua

Perjantaina kävin tallilla Anniinan kanssa, kun muut kamuset huiteli jossain. Itsellä oli jotenkin tosi laiska olo, eikä yhtään huvittanut treenata kunnolla. Päätin kokeilla riimulla ratsastusta uudestaan, ja katsoa kuinka hyvin hepo on kuulolla. Sitäpaitsi oon treenannut Susun kanssa sileellä yhtäjaksoisesti aika paljon, joten en uskonut Susua löysäilyn haittaavan.


Kuvat (c) Anniina

Alkuun tein käynnissä ympyröitä, voltteja, pysähdyksiä, peruutuksia, avoja ja pohkeenväistöjä. Näin kokeilin miten Susu toimii riimulla ihan kunnolla ratsastaessa. Susku meni hienosti, pystähtyi melkeimpä helpommin kuin kuolaimella, vain vaivaisella sormien liikautuksella ja puoli pitkillä ohjilla. Susu oli tosi herkkänä, mikä tosin hankaloitti pohkeen käyttöä.


Kaikenlaista testailtuani pyysin ravia ja tein eri kokoisia kahdeksikkoja Susua verrytellen. Alkuun heposen kuulotaito hiihteli jossain tosi kaukana, mutta pikkuhiljaa Susu pyöristyi ja niska laski. Ravissa oli heti paljon parempi istua kun Susu ei kipitellyt edestä tyhjänä ja ilman selkää.

tässä puksuttaa vielä aika kuurona...

...ja tässä jo hiukan paremmin kuulolla
 Päätin tehdä laukkaamisesta hauskaa ja huristelin kenttää ympäri rennosti laukaten. Aluksi Susu kipitteli tosi korkeana ja innoissaan tästä vauhdin valinnan vapaudesta, mutta rauhoittui sitten ja polki tosi voimakkaasti alleen. Laukkailin siinä sitten jonkun aikaa molempiin suuntiin kaikenlaista kokeillen : ilman käsiä, painolla ohjausta, jarruttamista, väistöä, jopa kerran laukanvaihtoa mitä en oo koskaan kokeillut paitsi tietysti hypyssä ja Susu vaihtoi jo edestä ! (:

Alun vauhdin hurmaa





Lopettelin kun vielä molemmilla oli hauskaa, eikä Susu ehtinyt väsähtää. Ravailin eteen alas ja ratsastin pitkät loppuverkat. Lopuksi köpöteltiin Anniinan kanssa hetki kakspäällä ja istusteltiin kyydissä kun Susu söi kentän laidassa.




puhelinlaatu on paras :P








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti