sunnuntai 25. elokuuta 2013

Vironmäen tunti - esteitä

Keskiviikkona oli taas Vironmäellä ratsastustunti ja hypättiin tällä kertaa rataesteitä. Meidän tuntia oli kuvaamassa Saara ja Eevi . Kiitokset kuvista !
Pääsin hyppäämään suokki tamma Mitulla, jolla menin tämän syksyn ensimmäisen koulutunninkin. Olen aina ihan tykännyt hypätä Mitulla, joskin se on ollut vähän hidas pohkeelle ja siitä johtuen inhottava hypätä. Itsenäisen alkuverryttelyn päämääräksi asentinkin siis sen, että Mittu kulkee omalla moottorilla sen kummempia huomauttamatta. Tein aluksi ravissa paljon ravi-seis-ravi siirtymisiä sekä nopeita temmon vaihteluita ja huomautin heti raipalla, jos Mittu jäi hitaaksi. Tein myös paljon pienehköjä voltteja ja avoja, jotta tamma ei olisi niin jäykkä.
Laukkaverryttelyssä tein käynti-nostoja ja hain terävyyttä. Lisäsin laukkaa pitkille sivuille ja otin aina reilusti kiinni ihan koottuun laukkaan juuri ennen kulmaa. Napakalla verryttelyllä oli hyötynsä ja Mittu liikkuikin todella kevyesti ja helposti eteen, mikä nosti heti mielialaa. Hypyistä saattaisi siis tulla jopa ihan sujuvia!

Mittu oli alkuun tosi jäykkä, niinkuin aina, ja yritin taivutella sitä oikeen reilusti sisälle.

Tässä liikkuu jo ihan omilla jaloilla eteenpäin.


Aloitettiin hyppääminen pienillä verryttely kavaleteilla, joita oli kaksi pääty-ympyrän molemmilla sivuilla. Piti laukata kerran pääty-ympyrä kavalettien ulkopuolelta ja sitten heti perään uudelleen kavalettien yli mennen. Toisella kerralla jätettiin "apu-ympyrä" pois, joten hevosen piti olla heti pohkeen edessä, ei ollut aikaa kaasutteluille. Mittu oli vielä hiukan hidas, mutta alkoi taas keskittyä pienen muistuttamisen jälkeen. Tultiin sama oikeaan kierrokseen, tosin itse huristelin nukustellen ja menin ensimmäisestä kavaletista ohi, olipa noloa :D Päätin yrittää keskittyä vaikka väsyttikin, sillä halusin jotain irti tästä tunnista.
Seuraavaksi tultiin suora linja pitkällä sivulla kavaletti-laine viidellä askeleella. Tätä tultiin kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla tulin muuten hyvin, mutta unohdin että Mittu ei tykkää venyä ja ratsastin sitä vahingossa neljään askeleeseen, -olisi sopinut Susulle- niimpä Mittu lähti tosi yllättävästä paikasta ja jäin hypyssä jälkeen. Toinen kerta meni melko sujuvasti ja helposti. Tehtävää jatkettiin vielä niin, että laineen jälkeen hypättiin valkoinen okseri, johon hypyt onnistuivat joka kerta hyvin.


Seuraavaksi oli tehtävänä tulla linja toiselta pitkältä sivulta, jossa oli kavaletti ja lila okseri, jonka jälkeen tultiin kapea vihreä pysty. Tätä tehtävää tultiin muistaakseni vaan kerran, sillä aika piti riittää vielä radan hyppäämiseen. Osa hevosista aiheutti nimittäin tunnin aikana jonkun verran ongelmia ja tunti oli jo nyt menossa yliaikaa.



Hyppy tuli aika juureen, siksi toi nätti ilme varmaankin ja jalkavammaus...
en todellakaan tiennyt väänteleväni naamaa noin :D


Viimeiseksi tultiin ihan yksinkertainen rata, joka oli vaan yhdistetty kahdesta aikaisemmasta kolmen esteen tehtävästä. Tultiin siis kavaletti - laine - valkoinen okseri - kavaletti - lila okseri - kapea pysty. Pienempää hyppäävät menivät ensin ja minulle ja parille muulle nostettiin lopuksi kaikkia esteitä jonkun verran. Ajattelin heti, että nyt Mittu sitten ihan varmasti hyytyy kun esteet on nostettu. Tamma kuitenkin liikkui tosi kivasti, ja vaikka pari hyppyä tulikin hieman liian lähelle niin Sannan mukaan se oli parempi kuin jäädä ihan liian kauas. Rata oli kokonaisuutena ihan sujuva ja helpon tuntuinen. Jäi siis hyvät fiilikset tunnista :)




Tykkään tästä kuvasta jotenkin ihan erityisesti (:

sikaloikka :D täälle esteelle on vaan aina pakko mallata tosi tarkkaan, niin tuppaa vauhti hiipumaan.
Tänään, eli sunnuntaina mulla onkin Jarin estetunti kotitallilla, elikkäs pääsen hyppäämään taas Susun kanssa :) Siitä heti postausta kun vaan saan kuvat siirrettyä.

2 kommenttia:

  1. Olipas jotenkin outoa lukea Mitusta jonkun muun kun Alisan kirjoittamana :D Tiesitkö että oot hiton hyvä ratsastaja? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oikeestaan pidä itteeni kauheen taitavana mut kiva kuulla et joku on tota mieltä :D Kiitos (:

      Poista