sunnuntai 25. elokuuta 2013

Hyppelyä!

Tänään pääsin taas Susun kanssa hyppäämään pitkästä aikaa ja vauva olikin ihan intopinkeenä menossa. Onneksi Anniina pääsi kuvaamaan kun Essilläkin oli ihan muuta menoa.
Aloitettiin verkka kevyessä ravissa uraa pitkin tehden aina käyntisiirtymisen pitkän sivun puolessä välissä, sekä väistättäen takaosaa lyhyellä sivulla sisään. Susku jopa sai jalkojaan sen verran järjestykseen, että sain väistätettyä aina ihan hyviä pätkiä ravissakin. Tätä tehtiin molempiin suuntiin sen aikaa, että meno alkoi näyttää sujuvalta ja hevoset olivat kuulolla.

pöllyää..


Vaihdettiin tehtävä pikkuiseen ristikkoon, joka piti tulla ravissa niin, että hevonen vain astuu yli, EI HYPPÄÄ. Voi varmasti kuvitella, että mun ja Susun osalta tää harjotus ei mennyt ihan putkeen. Ei auttanut vaikka kuinka pidätti, hyppäämisestä onnessaan oleva hevonen ei ole se parhaiten kuulolla oleva valinta :D Pikkuhiljaa tämäkin alkoi kuitenkin sujua ja Susu ei kuskannut enää niin pahasti.


Alettiin hyppäämään erilaisia lyhyitä kolmen - neljän esteen tehtäviä, joita en nyt tässä viitsi ruveta erikseen selostamaan. Kentälle oli kuitenkin rakenneltu kaksi okseria pitkille sivuille ja keskelle kolme pystyä, sekä viuhka. Näitä siis hypättiin erilaisina ratoina. Hypyt oksereille onnistuivat joka kerta hyvin, viuhkallekkin ponnistuspaikat osuivat hyvin, mutta lähestymiset olivat joka kerta huikean kiemuraisia :D Pystyille hypyt sujuivat vaihtelevasti, sillä aina välillä ponnistuspaikka ei meinannut löytyä ja niimpä saatettiin välillä lähteä hyppyyn tosi kaukaa ja välillä melko pohjasta.

Susu tykkäsi taas esitellä hyppytaitojaan vaikka esteet olivat alkuun vielä ihan maahankaivettuja :D




Loppuvaiheessa tultiin vielä pidempi rata : tynnyri okseri - vihreä pysty - viuhka - musta pysty - sininen pysty - sininen okseri ja uudelleen tynnyri okseri. Rata sujui melko hyvin, mitä nyt otettiin pari puomia alas pystyiltä huonojen lähestymisien takia.
Ihan lopuksi tulin vielä kerran tynnyri-okserin reilusti isompana ja uudelleen vielä hiukan lisää nostettuna lisäten perään vihreän pystyn. Heti kun pysty oli isompi, ponnistuspaikka löytyi helposti ja saatiin lopetettua siisteihin ja sujuviin hyppyihin. Suurimmillaan hypättiin siis tällä kertaa 85 cm ja rataa 60 - 80 cm.
Tunnista jäi hyvät fiilikset ja hevonen oli ihan huippu ! :)

Tarkennus on taustassa, mutta tästä näkee sentään vähän miten isommat esteet sujuivat.


Kuvat on vähän omintakeisesti rajattu, mutta pikkukuvaaja harjoittelee vasta (;
Viimeinen ja onnistunut hyppy pystylle.

Innostunut esteheppa.

Otin valmennuksen jälkeen vielä kuvan esteistä joita hyppäsimme tänään.
Laadukas kuva lantalan päältä puhelimella nappaistuna.

2 kommenttia:

  1. Onko nyt joku tauko? :o Et kai oo lopettamassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei oo mikään tauko, ei vaan meinaa olla aikaa postata. Viikonloppuna olis kyllä tarkotus kirjotella :)

      Poista